Dansesjef vil fremme nye kroppsideal – NRK

25.01.2014, kl. 20.25.

– Jeg er en stor danser. Men jeg er også en god danser, sier norsk-iranske Hooman Sharifi til NRK.

Han har alltid vært større enn gjennomsnittsdanserne, og nå vil han utfordre tanken om at en ballettdanser er ensbetydende med en tynn, altetisk kropp.

– Danserne bruker kroppen til å kommunisere og lage et språk og bevegelser. Det er det vi har mest fokus på, ikke størrelse eller treningsregimer. Men jeg er opptatt av hvordan vi behandler kroppen. Hvordan viser man kompleksiteten til et menneske med kroppen, er man åpen og tilgjengelig og jordnær? Eller er man supermann eller superkvinne og uoppnåelig?, sier Sharifi.

25-årsjubileum

Norges nasjonale kompani for samtidsdans, Carte Blanche, fyller 25 år i år. De feirer blant annet med en Norgesturné som ble danset i gang ved hovedscenen på Den Norske Opera og Ballett i Oslo 20. januar.

Jubileumsstykket er delvis koreografert av kompaniets nye teatersjef, Hooman Sharifi. Han utkonkurrerte 37 andre søkere og fikk tildelt den prestisjefulle åremålsstillingen tidligere i januar.

– Jeg er nervøs og motivert, sier han til NRK om den nye jobben.

Carte Blanche i Operaen


Underholdning – Google News

happy wheels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>